Anna Sjöbom

Jag började rida på Farsta Ridskola när jag var 6 år och var där större delen av min lediga tid. När jag var 12 år fick jag låna min första häst Bolera, ett halvblodsto som var 10 år. Jag fortsatte att rida på ridskola ytterligare 1 år och lämade sedan tillbaka Bolera samtidigt som jag köpte Ella, en maxad D-ponny.

Ella var en busig och duktig hopponny som jag hade i två år innan hon såldes. Nu hade mitt dressyrintresse väckts och Sweet Day ”Swappe” kom in i mitt liv. Swappe var 4 år och korsning New Forest/fullblod. Vi stod uppstallade bland annat på Hogsta och jag kämpade hårt för att få honom att vilja bli dressyrhäst, han var nämligen inte alltid helt samarbetsvillig…

Några år senare följde han med mig till Jonny Hilberath, Tyskland, där jag var och jobbade/tränade. Efter 9 år tillsammans fick Swappe en skada på stålbenet och skulle bli promenadhäst. Han blev utlånad ett år men trivdes inte med att inte få arbeta, när han dessutom blev sämre valde vi att ta bort honom. Under tiden som han var utlånad köpte jag Corona, ett 5-årigt sto e. Weltman.

Corona hade jag i ett år tills hennes uppfödare ringde och ville köpa tillbaka henne. Jag tyckte att hon var lite för liten för mig så jag sålde henne. Medan jag hade Corona köpte jag Vika Vuds Valentino ”Valle”, en 4-årig lettisk valack. Valle växte väldigt mycket under första halvåret som jag hade honom och blev för stor (175 cm!) för mig. Jag lät min tränare, Karin Persson, ta över honom och hon utbildade och tävlade honom i ett år innan han såldes till Per Annmo. Per och Valle har debuterat MSV A, kul! När Corona var såld och Valle för stor letade jag ny häst. Det blev Charlie´s Angel, 5 år e. Warsteiner.

Charlie är världens vackraste med mycket humör men när hon hade lust var hon mycket rolig att rida! Vi tävlade t o m LA med flera placeringar. Våren 2008 fick hon fång efter en cortison-behandling och stog på box i 10 månader… våren 2010 var hon igång igen men då konstaterade vi att hon tyvärr inte klarade belastningen av att ridas. Hon har nu flyttat till min mamma i Katrineholm och är dräktig med Connaisseur. Vi håller tummarna för att allt ska gå bra!

Sommaren 2010 köpte jag Era, ett 3-årigt sto e. Okeanos – As de Thurin. Era är en supertrevlig häst och det ska bli spännande att se hur hon utvecklas.